Historie

Het transport bedrijf is opgericht door Adrianus van Assouw in 1895 in het centrum van Oirschot. Tot eind jaren 80 was Van Assouw Meubeltransport operatief op deze locatie. Sinds 1991 zijn we gevestigd op de huidige locatie, Industrieterrein de Stad in Oirschot.  

In de beginjaren geschiedde het transport met paard en wagen. Destijds werden er uitsluitend transportopdrachten verricht in Noord-Brabant. Voor veel verschillende bedrijven in de plaatselijke middenstand in de regio Oirschot werden transporten verricht. Er werden voornamelijk levensmiddelen en drank getransporteerd.

In 1931 werd de eerste vrachtwagen aangeschaft, dit was een Chevrolet. Velen volgden later. Op de linker- en middelste afbeeldingen zijn de eerste vrachtwagens zichtbaar. Deze foto’s zijn gemaakt in de jaren 30 en op beide foto’s is de Heer Noud van Assouw zichtbaar (2e generatie). Op de rechterafbeelding worden meubelen geleverd bij de Vroom & Dreesman (V&D) in Den Haag. De chauffeur is Janus van Assouw (3e generatie).

Vanaf de jaren 70 werd het vervoer van meubelen onze hoofdactiviteit. Als familiebedrijf waren we destijds huisvervoerder van de grote en bloeiende meubelindustrie in Oirschot. Inmiddels horen diverse fabrikanten en importeurs uit binnen- en buitenland tot onze klantenkring. 

Momenteel wordt van Assouw Meubeltransport geleid door de 4e generatie van Assouw’s, namelijk de broers Noud en Ad van Assouw. 

Contact

Van Assouw Meubeltransport Oirschot B.V.

De Stad 13
5688 NX Oirschot

Tel: 0031 (0)499 571319
Email: info@vanassouwmeubeltransport.nl

Algemene voorwaarden